Etiketter

Søk i denne bloggen

lørdag 19. februar 2011

Ostefat med ulike hjemmelagede syltetøy

Eple/pæresyltetøy




1 eple
1 pære
3 ss maple syrup
2 ss sukker
1-2 dl vann

Kutt frukten i små biter og kok i vann m sukker og syrup til myk konsistens og det har en tykk, syltetøyliknende konsistens. Sett i kjøleskap til servering. Kan lages 3-1 dager i forkant om man vil :-)

Sviske og aprikossyltetøy:






5 svisker
5 tørkede aprikoser
2 dl vann
1 dl madeira (dessertvin)



Kok dette sammen til alt er mørt og væsken er kokt inn. Kan lages 1-3 dager i forkant.

Oster:


1. ost = myk camembert
fransk hvitmuggsost på kumelk. Mild, aromatisk smak. Bløt konsistens.


2. ost =  stilton
Engelsk blåskimmelost av kumelk. Meget skarp i smak (litt for skarp for noen av mine gjester) Smuldrete/hard konsistens.



3. ost = chevre
fransk hvitmuggsost av geitemelk. Skarp og smakfull. Myk i konsistens.



Ostene ble servert med eple/pæresyltetøy, sviske/aprikossyltetøy og tynne ristede grovskiver.

Nam nam..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar