Etiketter

Søk i denne bloggen

lørdag 19. februar 2011

Grevinnen og Hovmesteren 2011




Grevinnen og Hovmesteren skulle feires for 4.året og alle hjerter gledet seg!

I år ble vi hele 14 stk til middag! I en byleilighet på løkka bød det på utfordringer ifht bord, stoler, tallerkner, bestikk, glass, benkplass og for ikke å snakke om oppbevaring av maten.
Når det gjelder det siste var Kong Vinter veldig hjelpsom. Med tosiffrede minusgrader gikk det fint å ha mat stående på verandaen.

Forberedelsene startet søndag uken før middagen. Da var det harrytur til Sverige. Der var det handling av
andebryst, hele kyllinger, peanøttolje, kyllingfond og diverse andre viktige ingredienser.

Tirsdagen startet jeg pynting av bordet





Så var det å starte matforberedelsene til de ulike rettene.
Vinkjøpet var fordelt mellom de ulike gjestene.

Menyen er som følger: (med mine egne friheter)

0) Velkomstdrink










1) Sherry to the soup
 - Mulligatawnysoup med sprøstekt loff

2) Whitewine to the fish
 - Hyse med mangosaus, risotto, asparges og jordskokkchips og kamskjell melba

INTERMEZZO- mojito-granitè



3) Champagne to the bird
 - Andebryst med rødvinssaus, rotstappe, ovnsbakte grønnsaker, bakte cherrytomater og hvitløkschips

4) Port to the fruit
 - Toscaepler med derssertvins-is, hjemmelaget cashewnøttkrokan (og sjokoladesaus og vaniljesaus)



Ellers er det: same procedure as every year, James :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar