Etiketter

Søk i denne bloggen

mandag 21. februar 2011

Mulligatawny-soup (Grevinnen og Hovmesteren)

Mulligatawny-soup:


Bilde: Mulligatawnysoup med sprøstekt loff. Bildet er tatt etter servering og er derfor litt mørkt.


Navnet "Mulligatawny" er tamilsk og betyr "pepper" og "suppe". Suppen skal ha ”imperie-indisk” opprinnelse.Tamilene laget suppen uten kylling, men brukte kraft av en spesiell type frukt. Linser og store mengder pepper var basisen i den opprinnelige utgaven. Engelskmennene i India tilførte kyllingen og erstattet pepperen med karri.


Mulligatawnysoup er altså en kyllingsuppe med karri..


Til kraften trenger du:


1 stk hel høne eller kylling
vann til å dekke kyllingen  i gryta.
1 laubærblad
salt/pepper
evt 1 gulrot


Dette kokes på lav varme i 1-2 timer til kyllingen er mør. Rens kyllingen i små biter når den har kjølnet litt. Ta gjerne skinn, rester og bein tilbake oppi kraften og kok opp igjen. Avhengig av hvor god tid du har, kan kraften putre i timesvis om du vil.


Selve suppa:


4 porsjoner (Ved suppe som hovedrett, jeg beregnet denne porsjonen til 8 personer og fikk MASSE tilovers)


1 ss smør
1 hakket løk
4 kløfter hvitløk
2 tsk ferks ingefær (hakket)
2 chilli (finhakket)
1/4 tsk kanel
1/4 tsk nellik
2 tsk korianderfrø (kan droppes)
1 1/2 tsk cumin¨
1 tsk gurkemeie
litt kardemomme
1 spiseskje curry
1 gulrot (i biter)
1 liter kylling/hønekraft
1 spiseskje tamarind (kjøpes i spesialforretning eks Sultan import, smaker syrlig og er klissete)
1 spiseskje limejuice
1 boks kokosmelk
salt/pepper


Først freser man opp løk, hvitløk, ingefær, chilli, gulerot og alle krydderiene opp med smøret i en kjele. Så tilsettes kyllingkraften. Deretter kokosmelk. Smak til suppen med salt/pepper og evt mer karri og kokosmelk.


Serveres god og varm med evt smørstekte loffskiver til.
Smaker veldig godt.


Bilde: Loffskiver til tørk

Bilde: Loffskivene (uten skorper) i panna med smør

Bilde: Knasende og gode


Denne retten passer også utmerket til nattmat, så det gjør ingenting at det blir litt mye suppe.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar