Etiketter

Søk i denne bloggen

lørdag 19. februar 2011

Solbærsaus - And med blomkålpurè, solbærsaus og hvitløk/jordskokkchips

Solbærsaus:




1 løk
1 hel kinesisk hvitløk (3 fedd vanlig hvitløk)
smør
 Dette freses opp

5 dl rødvin
2 dl solbærsaft (ublandet)
3 ss fond ( 1 buljongterning)

La alt koke opp og reduser på lav varme. Dette lar jeg småputre ofte i flere timer (1 time holder nok, men jeg er glad i slow-sauser :-))
Hvitløken kan da moses med en gaffel. Sil deretter sausen. Press gjerne gjennom løk og diverse med en skje til det bare er tørre saker igjen i sila.
Smaksett sausen med:
Solbærsyltetøy
evt honning /sukker
salt/pepper
rosmarin

La dette putre opp til en passe konsistens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar