Etiketter

Søk i denne bloggen

lørdag 19. februar 2011

Anden - And med blomkålpurè, solbærsaus og hvitløk/jordskokkchips

Anda:






2 andebryst
salt/pepper
rosmarin

Når Andebrystene er såvidt begynt å tine (JA, vi har vært i sverige og harryhandlet dette også)
er det lettest å rute opp skinnet. Ta en ren tapetkniv og skjær små ruter.
Gni anda inn med salt, pepper og rosmarin. Dette kan gjerne ligge i pose i kjøleskapet i 1-3 dager.

Når tida er inne, det vil si ca 2 timer før steking, tar du anda ut av kjøleskapet og lar den ligge på benken.
Kjøttet skal være romtemperert når du begynner å steke.
Stek anda med skinnsiden ned i medium varm panne med litt olje eller meierismør (gjerne klaret smør; dvs smeltet meierismør hvor melkestoffene (det hvite) er fjernet).
Det skal danne seg en slags sprøstekt "svor" før du legger andebrystene til hvile på en tallerken.
Dette skal så steke i ovnen på 180*C i ca 12 min til kjernetemperaturen er 53*C ( Husk STEKETERMOMETER)
Deretter skal anda hvile i 15-20 min før de skjæres på skrått i ca 5 mm tykke skiver og anrettes på tallerken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar