Etiketter

Søk i denne bloggen

søndag 27. februar 2011

Intermezzo og vertinnegaver - Grevinnen og hovmesteren

Mojito Granitè: 


Bildet: mojito granitè.

Denne intermezzoen serverte jeg også på gourmetkveld med familien og var en stor hit på begge kveldene.

Til ca 5 pers:
2 dl rom

6 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 vaniljestang
mynteblader (1/2 kvast) hakket
revet skall av 1 lime
4 lime (saften fra disse)

Del vaniljestang i 2. Skrap ut frøene. Kok opp sukker, vann og vanilje (frø og stang)
Kokes i ca 5 min og avkjøl.
Bland inn rom, limesaft, limeskall og mynte.
Sett i fryseren.
Dette må stå ca en dag for å fryses (litt avhengig av form og strl på beholderen)
Rett før servering "høvles" dette opp med en gaffel og fylles i frosne glass.



Bilde: lime, epler, valnøtter og koriander.. Kjøkkenbenk i matlagingsperioden 


Vi tok en lang pause mellom the fish and the bird. I tillegg til intermezzoen, fikk folk anledning til å røre litt på seg. Den "innleide" fotografen benyttet anledningen til å ta bilde av bordkortene. Vi var litt fler enn de sedvanlige gjestene til Miss Sophie, så her var fantasien satt i sving.







Bildet: Vertinnegave som ble røkt opp i løpet av kvelden. Takk for fin gave med bilde av Grevinnen!

Bildet: Cubaner med bilde av Grevinnen. Fikk også en med bilde av Hovmesteren. Super idè.

Bildet: Lettest å uttale når vi hadde vært igjennom sherry, hvitvin, champagne og port :-)





Vertinnegaver: 

I anledning kvelden hadde gjestene med seg flotte og kreative gaver:

Bilde: Kjøkkenhåndkle og notatbok til oppskrifter fra Eden project

Bilde: Kubbelys, vinterservietter og koselig kort fra Aristokratene :-)

Bilde: Duftlys i flott eske

Bilde: Krem til kroppen fra The body shop

Bilde: Sommerservietter og kubbelys m/design

Bilde: Mørk sjokolade med appelsin. mmmmmm

Bilde: Brev med takk for invitten :-)

Bilde: Frø og jord til dyrking av egen lavendel

Bilde: Bruksanvisning til lavendeldyrkingen

Bilde: Vi fikk også en eske med mange fargerike makroner... De rakk jeg ikke ta bilde av før det var en stor snok oppi posen :-)

 Bilde: Man kan ane at makronene var gode.....

Bilde: Økologisk fra Eden project. Kaffen ble brukt til desserten og avec`en


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar