Etiketter

Søk i denne bloggen

lørdag 19. februar 2011

Arakataka

En restaurant av vårt hjerte:


Den finnes i Mariboesgate 7. Rett ved Rockefeller.
Der serveres utrolig god mat som er flott presentert til en pris som ikke er i nærheten av de "store" som bagatelle, oscarsgate, palace grill (som er en av storfavorittene by the way.) osv.

Der har vi hatt flere måltider med venner og familie i forbindelse med bursdager, julebord, mor/datter kveld, valentine og liknende.

Selv om vi ikke feirer Valentine og synes det er synd at noen må ha en dag som kan minne dem på å klemme på kjærestene sine, så feiret vi den litt allikevel i år... noen dager på etterskudd.
Maten var super. Vinen var ikke helt bra, men det var ikke vin i fokus denne gangen.
Vi gikk for en 4-retters og angret ikke på det

Menyen var som følger:




1) Vichyssoise
 - med bakt egg, tørket skinke og trøffel
Mmmm det smakte himmelsk. Det var også små crutonger i og gressløk.

2) Okseculotte
 - med sellerikrem, fondantpotet og rødvinssaus.
Oksekjøttet var rosa og mykt som smør. Perfekt. Poteten var ikke spesielt spennende, men den funket pga en slags smørkrem som smeltet oppå. Dessuten var det syltet sølvløk og rødbeter. Rødvinssausen var smaksfull og nydelig. Endeste minus var at vi gjerne skulle hatt et helt sausenebb for oss selv. Sellerikremen kunne det også vært mye mer av. Den nådde de store høydene. Nam.

3) Ost
 - litt usikre på hva de 4 ulike ostene het. De ble servert med en eplepurèliknende "klatt" og bananbrød.
Ostene var nok for nybegynnere. Dvs ikke de store, skarpe smakene, men godt var det!

4) Sjokolademoelleux med kirsebær og havreis
 - sjokolade var super. Minte om sjokolademousse. Men når jeg sjekker litt rundt for å finne ut hva moelleux er rimer dette ikke helt.. Tror det skal være som en slags fondant. Dvs flytende inni, med et slags fyll: bær, en annen sjokoladebit osv. Lurer på om arakataka har vært litt vel fancy i ordvalget på menyen. Men skitt au.. Det smakte himmelsk.. så da så.!!!
Kirsebærene var frosne og fungerte som sorbet. Godt. Havreisen var nydelig og smakte som en blanding av havregryn og karamell..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar