Etiketter

Søk i denne bloggen

mandag 7. februar 2011

Kamskjell melba med ertepurè

Denne retten smakte himmelsk og var kraftig inspirert av Mr Hellstrøm himself. Dessverre fikk jeg ikke tatt bilde av det før tallerkenen var både servert og fortært.

Melbatoast


Beregn ca 1 1/2 kamskjell pr pers
De skal skjærer i tynne skiver. Om du bruker frosne kamskjell er det lettest å skjære i pene skiver når de er halvfrosne)

1 tynn, tynn, tynn loffeskive pr pers (så tynn du klarer og det samtidig er pent.)
Legg kamskjellskivene taksteinsvis på loffeskivene.
Anrett en skive lardo (salttørket fett fra skinke i tynne, tynne skiver - fåes kjøpt i delikatessebutikker)
over kamskjellene.

Stek dette i teflonpanne med brødet ned i pannen. Ha litt smør i pannen og stek på middels varme. Når brødet er gyllent og sprøtt er det ferdig. Evt snu toasten og stek med lardoskiven ned i 2 min for at den skal smelte litt.

Ertepurè


1 pk grønne frosne erter
1 dl kokende vann
2 ss kremfløte
salt
pepper

Putt ertene i en blender (foodprosessor eller hva du nå har) og hell det kokende vannet over. Kjør ertene til "purè". Gni dette gjennom en sil. Dette varmes i en kasserolle og tilsett kremfløte, salt, pepper.
Evt trenger pureen litt meierismør også. Smak deg frem.

"Saus


1/2 ss olivenolje
Karripulver
4 ss kokosmelk
limesaft fra ca 1/2 lime
salt
kajennepepper

Rør ut karri i olivenoljen.
Varm kokosmelk og smak til med limesaft, salt og kajennepepper.

Risle dette lett rundt pureèn og toasten.

Retten ble servert med en god Chablis premier cru




Velbekomme

2 kommentarer:

  1. "Gni dette gjennom en sik"? Stakkars lille siken, blupp blupp!

    SvarSlett
  2. Nå er siken reddet av en sil :-)

    SvarSlett