Etiketter

Søk i denne bloggen

tirsdag 15. februar 2011

Hvitvinssaus - Lammecarrè med risotto og parmesanchips

Hvitvinssaus til lam




Du trenger:

4-5 hele fedd hvitløk (eller 1-2 hele kinesiske hvitløk)
1 løk grovhakket (eller 4-5 hakkete sjalottløk)
1 buljongterning eller 2-3 ss lammefond
5 dl hvitvin
3 ss sukker/honning (må smakes til)
salt/pepper
noen blader salvie
1 dl creme fraiche
2 ss meierismør /kvitseid
2 eggeplommer

Fres opp løken i litt olje. Tilsette hvitvinen og buljongen. La dette syde på lav varme til vinen er godt halvert og litt karamellisert. 
Dette kan du gjøre et par dager før servering. Sett kjelen kaldt og varm opp når kvelden er inne :-)
Sil av løken og "mos" gjennom en sil. (hvitløken er nå så mør at den går helt i oppløsning og gir en god smak til sausen.) Tilsett 2 eggeplommer. OBS: saus må ikke koke etter at de er tilsatt.
Tilsett sukker/honning, creme fraiche, smør og salt/pepper etter smak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar