Etiketter

Søk i denne bloggen

tirsdag 15. februar 2011

Risotto - Lammecarrè med risotto og parmesanchips

Risotto:


Alt i alt trenger du:
1 ss olje
1-3 båter hvitløk (eller 1/2 kinesisk hvitløk)
1-3 sjalottløk
1 1/2 dl arborio-ris (risotto-ris)
1 dl hvitvin
3 dl varm kraft/buljong
1-2 ss smør (meieri/kvitseid e.l)
150-350 g reven parmesan

Rist risen på medium varme i tørr panne i ca 10 min.
Fres opp løk og hvitløk i oljen. Tilsett risen og fres i 2 min.
Hell oppi litt av hvitvinen. Det er viktig at risottoen alltid koker og at man rører HELE tiden.
Vinen tilsettes litt og litt. Deretter tilsetter man litt og litt kokende/varm buljong under konstant koking og røring. Kokeprosessen tar ca 20-25 min.
Tilslutt tilsettes smøret og parmesanen som skal fordeles godt i risottoen.
Dette skal serveres varmt og med en gang (ellers kladder det seg).

Jeg har testet ut ulike oppskrifter på risotto og må si at dette er den aller beste! Fått masse skryt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar