Etiketter

Søk i denne bloggen

søndag 23. oktober 2011

Gulrotstappe

Gulrotstappe:

Gulrotstappe i all sin herlighet.
Gjør seg med litt kvernet rosèpepper på

Gulrotstappe:

Til 4 pers

500 g grovraspet gulrøtter
1/4 fenikkel i små biter
1/2 sellerirot i små biter
1 ss meierismør
2 dl grønnsaksbuljong
salt/pepper

Rasping av gulrøtter for hånd kan ta sin tid..
men litt kos er det jo.

Fenikkel og persillerot gir purèen en litt mer krass smak.
Dvs demper litt av det søte i gulroten.

Tilsett edikken og kok til væsken er fordampet.

Tilsett de hvite grønnsakene.

Tilsett grønnsaksbuljongen og la grønnsakene koke møre.

Hei hvor det koker.. nam.. lukter godt.

La det koke til en god del av væsken er fordampet. Ca 1/2-1 t.

Kjør til fin purè i stavmikser. 

Smak til med salt og pepper... Rosèpepper gjør seg..

Passer godt til fisk. Her er gulrotpurèen dandert med
parmesanchips.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar