Etiketter

Søk i denne bloggen

lørdag 19. februar 2011

Hvitløkschips - And med blomkålpurè, solbærsaus og hvitløk/jordskokkchips

Hvitløkschips:





ca 4 dl nøytral olje
4 stk store kinesiske hvitløk (se bildet)

Varm kjelen med olje til ønsket temperatur. Husk at varm olje er farlig. Tenk godt igjennom hva man gjør med olje som tar fyr... Putter man det i vasken under rennende vann? Nei!!!!
Man legger på et lokk og tar kjelen bort fra platen. Derfor må du alltig ha et passe LOKK tilgjengelig og litt ledig benkplass. Nok moral....

Skrell hvitløken og skjær i tynne skiver. Bruk evt mandolin ( et skjæreredskap du kan se bilde av under oppskriften om jordskokkchips)
Oljen er passe varm når hvitløken freser og bobler når du legger den oppi. Sjekk med en skive først.
Deretter lar du skivene fritere til hvitløken får en gyllen farge.
Ta opp med hullsleiv og legg på husholdningspapir/torky.

De får en lett brent og søtlig smak og egner seg godt til anden. Disse drysser jeg lett over retten før servering
Tips: Disse kan lages 1-3 dager før servering. Da slipper du friteringssøl samme dag som du har gjester.


mmm.. snadder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar