Etiketter

Søk i denne bloggen

onsdag 21. september 2011

Soppsuppe

Soppsuppe:

Bildet er kopiert fra Apèritif sin side....obs..


Til 4 personer

350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper (Kantarell og aromasopp brukte jeg)
4 sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 ss maisennamel (eller mel)
1 eggeplomme
salt
pepper

Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.

Aromasopp smaker godt.


Kantarell gir god smak til suppa.
Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca. 8 minutter.
Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraiche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen. OBS: Jeg hadde gått tom for maisenna og måtte bruke ca 3-4 ss hvetemel. Det funket helt fint. (Fikk ingen klager iallefall)
Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.

Suppa serverte jeg med sprøstekt bacon og krutonger...
Men...... jeg fikk ikke tatt bilde av suppa... Fotoapparatet var i full sving i stua... med å ta bilder av gavene som vertinnen fikk...


Så da blir det bilde av en gave,.. ikke suppe :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar