Smuldrepai, blåbær:
4 porsjoner:
2 dl hvetemel
2-3 ss sukker
ca 1 dl nøttekjerner (paranøtter, mandler, valnøtter, salte peanøtter... You choose)
Nøttekjernene kan droppes dersom du er tom i skapet.. eller om noen har allergi... bare husk litt ekstra mel istedet....
75-100 g meierismør
--------------------------------------
ca 500 g bær eller frukt
1/2 dl sukker
(gjerne vaniljesukker ca 2 tsk om du har i huset)
Bland alle ingrediensene til deigen i en bolle. Bruk gjerne foodprosessor...
Dersom du bruker frosne bær; la de tine og renne av gjennom f.eks sil. Da blir ikke paien så saftpreget når den er ferdigstekt.
Stekes på 225¤ i ca 25 min.
 |
Denne gangen brukte jeg salte cashewnøtter.. Salt gir ekstra piff til paien.. |
 |
Kjør nøttene i foodprosessor. Grov- til finmalt |
 |
Bland mel og nøtter i en bolle |
 |
Tilsett mykt meierismør |
 |
Tilsett sukker |
 |
Rør alt sammen til en røre |
 |
Jada... kokken har juksa litt.. Smøret varmet jeg bittelitt i microen |
 |
Hell blåbær i små porsjonsformer... |
 |
Eller èn stor form.. (ps: mindre arbeid med èn stor) |
 |
Tilsett sukker og vaniljesukker |
 |
La bær og deig sakte nærme seg hverandre <3 |
 |
Smuldre deigen over blåbærene |
 |
Mmm.. smaker godt FØR det er stekt også... |
 |
Dekk bærene med smuldredeig |
 |
Paiformen dekt med deig.. (ser ut som sopp?) |
 |
Paien er ferdigstekt... |
 |
Ojojojo... vent 5 min og servèr sammen med: |
 |
..vaniljesaus... |
 |
Det gjør susen |
 |
Vil du pynte litt ekstra kan du legge på noen friske, røde bær
Lekkert? |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar