Etiketter

Søk i denne bloggen

onsdag 21. september 2011


Smuldrepai, blåbær:

4 porsjoner:
2 dl hvetemel
2-3 ss sukker
ca 1 dl nøttekjerner (paranøtter, mandler, valnøtter, salte peanøtter... You choose)
Nøttekjernene kan droppes dersom du er tom i skapet.. eller om noen har allergi... bare husk litt ekstra mel istedet....
75-100 g meierismør
--------------------------------------
ca 500 g bær eller frukt
1/2 dl sukker
(gjerne vaniljesukker ca 2 tsk om du har i huset)

Bland alle ingrediensene til deigen i en bolle. Bruk gjerne foodprosessor...
Dersom du bruker frosne bær; la de tine og renne av gjennom f.eks sil. Da blir ikke paien så saftpreget når den er ferdigstekt.

Stekes på 225¤ i ca 25 min.


Denne gangen brukte jeg salte cashewnøtter.. Salt gir ekstra piff til paien..
Kjør nøttene i foodprosessor. Grov- til finmalt
Bland mel og nøtter i en bolle
Tilsett mykt meierismør

Tilsett sukker
Rør alt sammen til en røre
Jada... kokken har juksa litt.. Smøret varmet jeg bittelitt i microen
Hell blåbær i små porsjonsformer...
Eller èn stor form.. (ps: mindre arbeid med èn stor)
Tilsett sukker og vaniljesukker
La bær og deig sakte nærme seg hverandre <3
Smuldre deigen over blåbærene
Mmm.. smaker godt FØR det er stekt også...
Dekk bærene med smuldredeig
Paiformen dekt med deig.. (ser ut som sopp?)
Paien er ferdigstekt...

Ojojojo... vent 5 min og servèr sammen med:

..vaniljesaus...
Det gjør susen

Vil du pynte litt ekstra kan du legge på noen friske, røde bær
Lekkert?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar