Etiketter

Søk i denne bloggen

søndag 23. oktober 2011

Saus til and

Saus til denne retten med confiterte andelår og sprøstekte
andebryst..

Du trenger til 4-6 personer:
1/2 pose med svisker
2-3 ss meierismør
5 dl appelsinjuice
avskjær fra andebryst (fett)
2 hele hvitløk, gjerne kinesiske
salt/pepper
2-3 dl hvitvin (eller rødvin om du har)


Stek sviskene i smør på middelvarme til de er møre


Tilsett appelsinjuicen i panna

Appelsinjuicen frisker opp sviskene

La dette putre vel og lenge med hvitløk i til alt er mørt.
Jo lengre tid du har, jo mer smak i sausen. Jeg lar ofte sausene
putre i flere timer.. Men pass på at det ikke koker tørt.
Da fyller du på med mer væske, som er er appelsinjuice.

Legg andeskinn og fettavskjær i sausen og la putre med hele
tiden. Det gir god kraft.

Sil av sausen. Kok ned til sausen får passe konsistens eller
tilsett litt maizenna for å få riktig tykkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar