Etiketter

Søk i denne bloggen

tirsdag 4. januar 2011

laks- og scampimousse oppskrift

Festmousse med laks
Nok til 10 pers (forrett) eller 5 pers (hovedmåltid)

1/4 . 1/2 purreløk
- kutt av stilk og rens godt. Trekkes i kokt vann, legges så på
tørkepapir el rent håndkle for å renne av

500 g laksefilet/scampi/kamskjell trekkes i hvitvin, dill og litt
epleedikk (ikke nødvendig).
- avkjøles og kjøres i foodprosessor (lengde avgjøres av ønsket
konsistens i røra)
2 ss majones
2 ss presset sitron
1,5 dl kremfløte
1 dl lettrømme/creme fraiche
- blandes godt i fiskefarsen

1 pk lys aspik
2,5 dl væske ( feks 1 dl av væske fra trekking av fisken og 1,5 dl vann)
- væsken kokes opp, aspiken tilsettes og løses opp. Avkjøl

Avkjølt aspik (ikke stivnet) tilsettes fiskefarsen

Røkt laks

PS: dersom du skal lage i stor form: dekk m gladpack i formen først
(lettere å få ut moussen etterpå)
- legg skiver m røkelaks i bunn av formen. Hell på halvpart av
fiskefarse, legg på lag med forvellet purre. Hell på resten av
fiskefarsen og legg på nytt lag med purre. (Dette avgjør du selv. ikke
nødvending m purre, heller ikke i 2 lag... men d smaker godt til.)
Settes kaldt og stivner i løpet av 2-3 t i kjøleskap.

Saus til moussen lages ved å redusere vinen fra trekking av fisken,
tilsett evt dill og purre. Tilsett så et par rause skjeer med creme
fraiche

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar