Etiketter

Søk i denne bloggen

torsdag 6. januar 2011

Champagnemousse med sparkling

Champagnemousse


4 porsjoner

5 gelantinplater
1 1/2 dl kokende vann
4 egg
250 g sukker
1 1/2 dl limesaft
1 1/2 dl champagne (evt annen musserende vin)
finrevet skall av ca 1 stk lime til pynt

Legg gelantinen i kaldt vann i ca 5 min
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
Ha i limejuice og champagne (smak til.. jeg tilsatte mer champagne)
Rør forsiktig inn
Klem vann ut at gelantinplatene, hell i 1/2 dl kokende vann og rør til all gelantinen er oppløst
Tilsett gelantinen i eggedosisen og rør. Obs: dersom det blir gelantinklumper: SIL MOUSSEN
før du setter den til å stivne.
Sett moussen kaldt. Når den er begynt å stivne litt kan du røre om og fylle i porsjonsskåler. Jeg brukte sherryglass.

Rett før servering av denne retten:

Strø over revet limeskall og dryss lett over et lag av candy popping (sprakende godteri)
(sånn som spraker når du får det på tunga.)
Dette er det som virkelig setter prikken over i-en på denne retten og er en super avslutning på et godt måltid .
Har du i tillegg innendørs!!!! fyrverkeri du kan sette på bordet og fyre av når dere skal begynne å spise dette så blir nyttårsmiddagen avsluttet på en knall måte :-)

Happy new year!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar