![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifv1t-Y_W2e3ojLZ3hyd7Tj5L3BUk0TF4NJvsGpnQ7UwDtiYxTZZ-GetnpllWvZRcvQ6yEvSnOBU8cDiMteN0wWqH3dMBGkRgzvuWE6cS8NwkWtD82ou9eJuyFHxjGlQR0Kbn6JO0C3z_2/s640/p%25C3%25A6resyltet%25C3%25B8y+008.jpg)
1 eple
1 pære
3 ss maple syrup
2 ss sukker
1-2 dl vann
Kutt frukten i små biter og kok i vann m sukker og syrup til myk konsistens og det har en tykk, syltetøyliknende konsistens. Sett i kjøleskap til servering. Kan lages 3-1 dager i forkant om man vil :-)
Sviske og aprikossyltetøy:
5 svisker
5 tørkede aprikoser
2 dl vann
1 dl madeira (dessertvin)
Kok dette sammen til alt er mørt og væsken er kokt inn. Kan lages 1-3 dager i forkant.
Oster:
1. ost = myk camembert
fransk hvitmuggsost på kumelk. Mild, aromatisk smak. Bløt konsistens.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5az03grOSE2agHS0podv4PJevYrw47_eVfJUACUcdmYrFt6QmNLRQ1WmeBSk9HrZB8eXzyhqxl4AsZiXcectHDpT8dIjZRSJij2kwGDD1WZbP5vV_LJ6xFZfW4dFv3gjM5TIT7Yq8Qiw/s1600/camembert1.jpg)
2. ost = stilton
Engelsk blåskimmelost av kumelk. Meget skarp i smak (litt for skarp for noen av mine gjester) Smuldrete/hard konsistens.
3. ost = chevre
fransk hvitmuggsost av geitemelk. Skarp og smakfull. Myk i konsistens.
Ostene ble servert med eple/pæresyltetøy, sviske/aprikossyltetøy og tynne ristede grovskiver.
Nam nam..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar