Confiterte andelår
![]() |
Det er ikke vanskelig, men det tar litt tid. Og det er verdt hvert eneste minutt!! |
Du trenger:
1 andelår pr pers
Havsalt nok til å dekke andelårene
Nok nøytral olje til å dekke lårene
eller andefett nok (det koster litt, men er det aller beste)
hvitløk og friske urter som f.eks timian, rosmarin osv
Andelår kan erstattes med kyllinglår og blir også fantastisk godt. And smaker mer og bedre enn kylling med er absolutt en vinner om du ikke har tilgang på andelår.. eller gjerne vil servere kylling med vri.
![]() |
En viktig ingrediens ved confitering |
![]() |
Lårene dekkes med havsalt i 3-12 t. Etter 12 timer er det ganske salt |
![]() |
Lårene blir kokt på lav varme i 3-5 t i nøytral olje eller andefett og du har (råd). Tilsett gjerne urter som timian og rosmarin og hvitløk om du vil. Gir god, god smak. |
![]() |
Her putrer det godt i olja. Lårene koser seg og blir møre. |
![]() |
De ferdigkokte lårene kan evt bli liggende i oljen/fettet i kjøleskapet flere uker, eller det kan brukes med en gang.. Mørere og godere kjøtt skal du lete lenge etter... |
![]() |
Lårene varmes i ovn på ca 220¤C til de er varme.. så settes de under grillelementene. Ikke bruk varmluft.. og pass på. Ikke gå ifra! |
![]() |
Her er det skinnet på det confiterte andelåret blitt sprøstekt på øverste hylle i ovnen under grillelementene. |
![]() |
Låret ble servert med sprøstekt andebryst, rotstappe og brekkbønner.. |
![]() |
Sausen er en reduskjon av svisker, appelsinjuice, hvitløk og andekraft.. Oppskrift kommer.. |
![]() |
Og måltidet var himmelsk!! Løp og kjøp! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar