Bildet: mojito granitè.
Denne intermezzoen serverte jeg også på gourmetkveld med familien og var en stor hit på begge kveldene.
Til ca 5 pers:
2 dl rom
6 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 vaniljestang
mynteblader (1/2 kvast) hakket
revet skall av 1 lime
4 lime (saften fra disse)
Del vaniljestang i 2. Skrap ut frøene. Kok opp sukker, vann og vanilje (frø og stang)
Kokes i ca 5 min og avkjøl.
Bland inn rom, limesaft, limeskall og mynte.
Sett i fryseren.
Dette må stå ca en dag for å fryses (litt avhengig av form og strl på beholderen)
Rett før servering "høvles" dette opp med en gaffel og fylles i frosne glass.
Bilde: lime, epler, valnøtter og koriander.. Kjøkkenbenk i matlagingsperioden
Vi tok en lang pause mellom the fish and the bird. I tillegg til intermezzoen, fikk folk anledning til å røre litt på seg. Den "innleide" fotografen benyttet anledningen til å ta bilde av bordkortene. Vi var litt fler enn de sedvanlige gjestene til Miss Sophie, så her var fantasien satt i sving.
Bildet: Vertinnegave som ble røkt opp i løpet av kvelden. Takk for fin gave med bilde av Grevinnen!
Bildet: Cubaner med bilde av Grevinnen. Fikk også en med bilde av Hovmesteren. Super idè.
Bildet: Lettest å uttale når vi hadde vært igjennom sherry, hvitvin, champagne og port :-)
Vertinnegaver:
I anledning kvelden hadde gjestene med seg flotte og kreative gaver:
Bilde: Kjøkkenhåndkle og notatbok til oppskrifter fra Eden project
Bilde: Kubbelys, vinterservietter og koselig kort fra Aristokratene :-)
Bilde: Duftlys i flott eske
Bilde: Krem til kroppen fra The body shop
Bilde: Sommerservietter og kubbelys m/design
Bilde: Mørk sjokolade med appelsin. mmmmmm
Bilde: Brev med takk for invitten :-)
Bilde: Frø og jord til dyrking av egen lavendel
Bilde: Bruksanvisning til lavendeldyrkingen
Bilde: Vi fikk også en eske med mange fargerike makroner... De rakk jeg ikke ta bilde av før det var en stor snok oppi posen :-)
Bilde: Man kan ane at makronene var gode.....
Bilde: Økologisk fra Eden project. Kaffen ble brukt til desserten og avec`en
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar