Gulrotstappe:
![]() |
Gulrotstappe i all sin herlighet. Gjør seg med litt kvernet rosèpepper på |
Gulrotstappe:
Til 4 pers
500 g grovraspet gulrøtter
1/4 fenikkel i små biter
1/2 sellerirot i små biter
1 ss meierismør
2 dl grønnsaksbuljong
salt/pepper
![]() |
Rasping av gulrøtter for hånd kan ta sin tid.. men litt kos er det jo. |
![]() |
Fenikkel og persillerot gir purèen en litt mer krass smak. Dvs demper litt av det søte i gulroten. |
![]() |
Tilsett edikken og kok til væsken er fordampet. |
![]() |
Tilsett de hvite grønnsakene. |
![]() |
Tilsett grønnsaksbuljongen og la grønnsakene koke møre. |
![]() |
Hei hvor det koker.. nam.. lukter godt. |
![]() |
La det koke til en god del av væsken er fordampet. Ca 1/2-1 t. |
![]() |
Kjør til fin purè i stavmikser. |
![]() |
Smak til med salt og pepper... Rosèpepper gjør seg.. |
![]() |
Passer godt til fisk. Her er gulrotpurèen dandert med parmesanchips. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar